Frisse design keuken

Afgelopen week stond voor mij volledig in het teken van interieurfotografie. Daarbij was de onderstaande keuken een leuke uitdaging. De uitdaging lag hem in het zonlicht dat keihard naar binnen scheen en dan weer volledig was verdwenen. Dit herhaalde zich ongeveer om de twee minuten. Dus net wanneer ik al mijn ‘licht’ had ingesteld veranderde alles compleet. Door met 3 flitsers te werken kon ik uiteindelijk de ‘frisheid’ behouden en hebben we een mooi resultaat weten neer te zetten.
Arnhemseweg 534 Beekbergen_008
Arnhemseweg 534 Beekbergen_009
Arnhemseweg 534 Beekbergen_007

Najaarsgevoel bij Horta

Kort geleden werd ik benaderd door Johan & Wilma van Horta (bloembinders uit Zutphen) met de vraag of ik wat foto’s kon maken voor hun ‘najaars’ folder. Deze keer zouden we voor warme (herfst) kleuren gaan. Denk daarbij aan bruin/oranje/aubergine/goud, etc.

Johan had ter voorbereiding een prachtig bloemstuk gecreëerd en kwam aanzetten met een gigantische ‘Chinese’ paraplu. Deze hebben we als achtergrond gebruikt en de oranje kleur tot z’n recht laten komen door deze voor een raam te plaatsen. Een heel gepas & gemeet op een kleine oppervlakte want ik wilde voldoende afstand hebben tussen de paraplu op de achtergrond en het bloemstuk op de voorgrond ivm de onscherpte.

De foto is gemaakt met 3 flitsers. Flitser 1 heb ik voorzien van een snoot (oftewel een pringles koker) waarmee je heel gericht een licht(flits)bundel kunt focussen. De 2e flitser staat recht achter het bloemstuk en zorgt voor een haarlijntje van licht rondom de kleine takjes. De 3e flitser staat op de voorgrond en laat ik indirect op een witte plaat piepschuim flitsen zodat het gereflecteerde licht omhoog gaat en zodoende de onderkant van het keramiek aanlicht. Zie foto ‘achter de schermen’ voor de uiteindelijke opstelling. Project geslaagd!

Gekozen_foto_LR_small
Achter de schermen
_0011797_LR_small_0011795_LR._small
Johan & Wilma bedankt voor jullie enthousiasme & goede hulp!

Paleis 't Loo wordt ingepakt!

Opdracht:
In opdracht van Paleis ’t Loo moest ik onlangs een foto maken van het centrale gedeelte van het paleis. Op zich niet zo heel bijzonder maar toen kreeg ik te horen dat het een grote foto moest worden. Ik moest even slikken toe ze zeiden dat de foto maar liefst 30 meter breed en 20 meter hoog hoog zou worden!!! Oeps, das best groot!
Het centrale gedeelte van het Paleis wordt namelijk opnieuw geschilderd en er vinden renovatiewerkzaamheden plaats. Daarvoor komt dus dit centrale gedeelte compleet in de steigers te staan. Dat vond het Paleis ‘t Loo niet okay en bedachten het idee om er een levensgrote foto (1 op 1) van het Paleis voor te hangen. Goed bedacht!

Realisatie:
Er was nogal haast bij deze klus dus heel veel tijd om van alles te regelen had ik niet. Sterker nog…de volgende ochtend (nadat ik de opdracht had gekregen) moest de foto al gemaakt worden! Dus op zaterdagochtend, nog voor openingstijd had ik afgesproken met mijn contactpersoon. Alles was perfect geregeld, toegang tot het paleis, hoge trap, koffie en moeder natuur leverde mij ook nog eens prachtig licht (perfecte softbox). Met een een 36 Megapixel camera en een technische lens heb ik de foto gemaakt. Deze tilt-shift lens gebruikte ik om het vervormen van convergerende lijnen tegen te gaan en om de foto in meerdere gedeelte te maken zodat ik voldoende pixels kon genereren. Deze losse foto’s heb ik later aan elkaar gestiched! Met het schildersbedrijf (
Wolters B.V.) en de drukker (drukwerkdeal.nl) hebben we de details besproken over hoe de foto op het doek zou komen, uit hoeveel delen deze zou bestaan en hoe deze aan elkaar te maken. Voor dit project werd er flink wat heen en weer gecommuniceerd tussen de bedrijven.

Begin september ben ik wezen kijken toen steigerbouwer (
SkyWorks) de complete voorgevel had voorzien van steigers. Een spectaculair gezicht kan ik je vertellen. Voor die tijd had ik een bouwtekening ontvangen maar dan krijg je toch niet dat gevoel als je live voor zo’n enorm spektakel staat!

Vandaag was het zover en werd ik opgebeld met de mededeling dat het doek hing! Nog voor openingstijd ben ik naar Paleis ’t Loo gereden en heb daar foto’s kunnen maken van ons harde werken. Een prima resultaat al zeg ik het zelf! Indrukwekkend!

Untitled-1
Paleis het Loo_small_0011817_LR_small
_0011818_LR-small_0011819_LR_small_0011820_LR_small
Het Resultaat! _D3S7710_LR_small_D3S7712_LR_small_D3S7713_LR_small
Iedereen heel hartelijk dank voor de prettige samenwerking!

Verbouwblad van BouwGarant is trots!

Afgelopen juni en juli ben ik regelmatig op pad geweest met (coopkracht collega & bladenmaakster) Madelon Mouw. Zij schrijft o.a. voor het ‘Verbouwblad’ van BouwGarant. In dit blad staat de rubriek “Trots op” en gaat over een willekeurig gezin die een ‘grote’ verbouwing heeft laten uitvoeren aan hun woning. Het ging om maar liefst 4 foto opdrachten en betrof verbouwingen van slaapkamer, tot uitbouw en van badkamer tot aan kinderslaapkamer. Daarbij moesten de bewoners/gezinsleden ook in beeld worden gebracht. Voor deze opdrachten reden wij kris kras door Nederland. Erg leuk om te doen! Nu ik het eindresultaat zie, ben ik “trots op”.
Verbouwblad_800
15-VB-201337-VB-201350-VB-201331-VB-2013

Vrij Werk

De afgelopen tijd ben ik ontzettend druk geweest met allerlei leuke projecten en daardoor heb ik helaas geen tijd gehad om continue m'n blog bij te werken met updates. Momenteel geniet ik even van twee weken vakantie en kan ik ook even 'anders' fotograferen (en bijkomen). Hierbij wat foto's van de afgelopen week (genomen met de Ricoh GXR en Leica Summarit 50mm f/2.5)
20130619_0001_LR-2
20130620_0038_LR
_0010879_LR