23 December 2012

Kasteel Cannenburch

Afgelopen week vroeg kasteelbeheerder Geert Wagter van kasteel Cannenburch in Vaassen of ik interieurfoto's wilde maken van een aantal in kerstsfeer ingerichte kamers. In deze kamers stonden prachtig aangeklede tafels voorzien van respectievelijk 17e, 18e en 19 eeuws servies met bijpassende attributen.

De ‘jachtkamer’ met daarin een 17e eeuws gedekte tafel was zo mooi en realistisch aangekleed dat ik regelmatig over m’n schouder keek omdat ik elk moment de tafelgangers weer binnen verwachtte.

Om genoeg variatie aan beelden aan te leveren heb veel afwisselend gefotografeerd. Daarmee bedoel ik dat ik verschillende composities heb gemaakt van een kamer (of gedekte tafel). Zie beelden hieronder. Daarbij heb ik verschillende technieken gebruikt.

Om eens vanuit een echt ander perspectief een mooi interieuroverzicht te krijgen, heb ik gebruik gemaakt van hoogtefotografie. Dat kon hier natuurlijk ook mooi aangezien het plafond zich op een meter of 5
á 6 bevond. Daarnaast heb ik ook nog een 360 panoramafoto gemaakt van de grote hal.
FotoCreatives_004FotoCreatives_006_D3S0384_LR-2_D3S0040_LRFotoCreatives_013FotoCreatives_031FotoCreatives_033FotoCreatives_034FotoCreatives_041_D3S0386_LRFotoCreatives_062

Landelijk wonen in Bathmen

Zoals je misschien weet is een fotograaf altijd bezig met het ‘spelen’ van mooi licht. Voor een buitenfotoshoot van een woning ben je daarom afhankelijk van goed weer. Afgelopen week waren er maar weinig kansen om goede (en dan met name droge) buitenfoto’s te maken. Om het juiste moment te pakken, maak ik gebruik van Meteo-Loenen en kijk ik altijd bij de uitgebreide weersvoorspelling. Door de nauwkeurige voorspelling (aangeleverd via een Noorse meteorologische dienst) en mijn betrouwbare ervaring hiermee, baseer ik mijn planning op deze gegevens.

Donderdag waren de beste kansen zo bleek en ben ik (ondanks de slechte voorspellingen van het KNMI) naar Bathmen gereden om daar een woning te fotograferen met een landelijk karakter. Gelukkig kwam de zon even door en kon ik hier mooi gebruik van maken.
Veldkampsteeg 8a Bathmen_000_1
Veldkampsteeg 8a Bathmen_007a
Veldkampsteeg 8a Bathmen_012_1Veldkampsteeg 8a Bathmen_030_2Veldkampsteeg 8a Bathmen_026_1Veldkampsteeg 8a Bathmen_027_1Veldkampsteeg 8a Bathmen_033_1Veldkampsteeg 8a Bathmen_036_1Veldkampsteeg 8a Bathmen_048_1