narcissen

Voorjaarsgevoel

Via Pieter Verhage van COOPKRACHT kreeg ik afgelopen vrijdag een leuke studio opdracht van Horta (bloembinderij uit Zutphen) om een aantal foto’s te maken van bloemstukken. De opdracht bestond eigenlijk uit 2 opdrachten.

De eerste opdracht bestond uit het maken van hoge resolutie foto’s van narcissen. Deze foto’s worden op grote panelen afgedrukt (perspex) en voor verschillende etalages gebruikt. De uitsnede wordt later bepaald. Vandaar ook de hoge resolutie zodat men tijdens het bepalen van de gewenste uitsnede genoeg details overheeft. Uit de ‘narcissen serie’ worden ook foto’s gebruikt voor de website. De tweede opdracht was een fraaie en exclusieve tulpenvaas fotograferen (uiteraard opgemaakt met verse tulpen). Deze foto’s zijn bedoeld voor flyers en worden op een internationale beurs verspreid.

Dankzij Pim Helmich (van Oostfilm Productions) kon ik gebruik maken van zijn studio. Alle foto’s zijn gemaakt met een 36 megapixel camera. Ik heb bewust gekozen voor een witte achtergrond voor het frisse effect. Op deze witte achtergrond heb ik nog eens twee studioflitser’s laten flitsen. Met diverse kleinere flitsers heb ik de bloemstukken uitgelicht. Na de fotoshoot rook de hele studio naar voorjaar. Heerlijk!

_DSC0568_LR
_DSC0517_LR
_DSC0551_LR-2
_DSC0551_LR
_DSC0562_LR
En voor de liefhebbers een ‘achter de schermen foto’ .
IMG_0986