Oostfilm

Voorjaarsgevoel

Via Pieter Verhage van COOPKRACHT kreeg ik afgelopen vrijdag een leuke studio opdracht van Horta (bloembinderij uit Zutphen) om een aantal foto’s te maken van bloemstukken. De opdracht bestond eigenlijk uit 2 opdrachten.

De eerste opdracht bestond uit het maken van hoge resolutie foto’s van narcissen. Deze foto’s worden op grote panelen afgedrukt (perspex) en voor verschillende etalages gebruikt. De uitsnede wordt later bepaald. Vandaar ook de hoge resolutie zodat men tijdens het bepalen van de gewenste uitsnede genoeg details overheeft. Uit de ‘narcissen serie’ worden ook foto’s gebruikt voor de website. De tweede opdracht was een fraaie en exclusieve tulpenvaas fotograferen (uiteraard opgemaakt met verse tulpen). Deze foto’s zijn bedoeld voor flyers en worden op een internationale beurs verspreid.

Dankzij Pim Helmich (van Oostfilm Productions) kon ik gebruik maken van zijn studio. Alle foto’s zijn gemaakt met een 36 megapixel camera. Ik heb bewust gekozen voor een witte achtergrond voor het frisse effect. Op deze witte achtergrond heb ik nog eens twee studioflitser’s laten flitsen. Met diverse kleinere flitsers heb ik de bloemstukken uitgelicht. Na de fotoshoot rook de hele studio naar voorjaar. Heerlijk!

_DSC0568_LR
_DSC0517_LR
_DSC0551_LR-2
_DSC0551_LR
_DSC0562_LR
En voor de liefhebbers een ‘achter de schermen foto’ .
IMG_0986

AntropoSana fotoshoot

Een tijdje geleden kreeg ik een leuke opdracht van Pieter Verhage (Coopkracht) om voor AntropoSana (landelijke patiëntenvereniging antroposofische gezondheidszorg) een aantal foto’s te maken. De foto’s zijn bedoeld voor de nieuwe website en brochures van AntropoSana. Daarbij moest de nadruk liggen op interactie tussen mensen waarbij er zorg (voor elkaar) uitstraalde. Omdat deze mensen in het nieuwe logo verwerkt worden, heb ik besloten om gebruikt te maken van een witte studio setting, zodat later bij het nabewerken, de mensen eenvoudig kunnen worden vrijgezet van de achtergrond. Hierbij kon ik gebruik maken van de studio van Pim Helmich (Oostfilm). Volgens keurig aangeleverde schetsen heb ik samen met Pieter allerlei modellen in verschillende settings gefotografeerd. Alle modellen zijn amateurs, leden van AntropoSana, omdat de patiëntenvereniging haar leden graag betrekt in de communicatie. Het levert een ongekunstelde uitstraling op van de spontane lach en de menselijke maat.

Om alles mooi uit te lichten heb ik gebruik gemaakt van 3 flitsers. Twee stuks om de achtergrond mooi wit te krijgen en een grote (met mega grote softbox/paraplu) om de mensen in een keer mooi uit te lichten. In januari volgt deel 2 van deze fotoshoot.

AntropoSana-1
AntropoSana-2
AntropoSana-3