08 September 2013

Najaarsgevoel bij Horta

Kort geleden werd ik benaderd door Johan & Wilma van Horta (bloembinders uit Zutphen) met de vraag of ik wat foto’s kon maken voor hun ‘najaars’ folder. Deze keer zouden we voor warme (herfst) kleuren gaan. Denk daarbij aan bruin/oranje/aubergine/goud, etc.

Johan had ter voorbereiding een prachtig bloemstuk gecreëerd en kwam aanzetten met een gigantische ‘Chinese’ paraplu. Deze hebben we als achtergrond gebruikt en de oranje kleur tot z’n recht laten komen door deze voor een raam te plaatsen. Een heel gepas & gemeet op een kleine oppervlakte want ik wilde voldoende afstand hebben tussen de paraplu op de achtergrond en het bloemstuk op de voorgrond ivm de onscherpte.

De foto is gemaakt met 3 flitsers. Flitser 1 heb ik voorzien van een snoot (oftewel een pringles koker) waarmee je heel gericht een licht(flits)bundel kunt focussen. De 2e flitser staat recht achter het bloemstuk en zorgt voor een haarlijntje van licht rondom de kleine takjes. De 3e flitser staat op de voorgrond en laat ik indirect op een witte plaat piepschuim flitsen zodat het gereflecteerde licht omhoog gaat en zodoende de onderkant van het keramiek aanlicht. Zie foto ‘achter de schermen’ voor de uiteindelijke opstelling. Project geslaagd!

Gekozen_foto_LR_small
Achter de schermen
_0011797_LR_small_0011795_LR._small
Johan & Wilma bedankt voor jullie enthousiasme & goede hulp!