Geldersche Kasteelen

Publicaties

In het voorjaarsnummer van het blad “mooi Gelderland’ (Stichting Geldersch Landschap & Geldersche Kasteelen) staat ook deze keer weer een foto van FotoCreatives gepubliceerd. Net als de vorige keer is het de poster (of middenplaat) geworden. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Het betreft hier Huis Verwolde met bloeiende Rododendrons. Omdat ik deze foto vanuit de hoogte heb gemaakt, krijg je o.a. een hele fraai zicht op de mooie buxus hagen.
_DSF1354_LR
Een paar dagen later kreeg ik het verzoek om nog een andere hoge resolutie foto richting GLGK te sturen. Deze foto zal op groot formaat worden afgedrukt en gebruikt worden als achterwand in de nieuwe winkel van Huis verwolde.
_D3S1859_LR

Kasteel Cannenburch

Afgelopen week vroeg kasteelbeheerder Geert Wagter van kasteel Cannenburch in Vaassen of ik interieurfoto's wilde maken van een aantal in kerstsfeer ingerichte kamers. In deze kamers stonden prachtig aangeklede tafels voorzien van respectievelijk 17e, 18e en 19 eeuws servies met bijpassende attributen.

De ‘jachtkamer’ met daarin een 17e eeuws gedekte tafel was zo mooi en realistisch aangekleed dat ik regelmatig over m’n schouder keek omdat ik elk moment de tafelgangers weer binnen verwachtte.

Om genoeg variatie aan beelden aan te leveren heb veel afwisselend gefotografeerd. Daarmee bedoel ik dat ik verschillende composities heb gemaakt van een kamer (of gedekte tafel). Zie beelden hieronder. Daarbij heb ik verschillende technieken gebruikt.

Om eens vanuit een echt ander perspectief een mooi interieuroverzicht te krijgen, heb ik gebruik gemaakt van hoogtefotografie. Dat kon hier natuurlijk ook mooi aangezien het plafond zich op een meter of 5
á 6 bevond. Daarnaast heb ik ook nog een 360 panoramafoto gemaakt van de grote hal.
FotoCreatives_004FotoCreatives_006_D3S0384_LR-2_D3S0040_LRFotoCreatives_013FotoCreatives_031FotoCreatives_033FotoCreatives_034FotoCreatives_041_D3S0386_LRFotoCreatives_062