Vergroting

Paleis 't Loo wordt ingepakt!

Opdracht:
In opdracht van Paleis ’t Loo moest ik onlangs een foto maken van het centrale gedeelte van het paleis. Op zich niet zo heel bijzonder maar toen kreeg ik te horen dat het een grote foto moest worden. Ik moest even slikken toe ze zeiden dat de foto maar liefst 30 meter breed en 20 meter hoog hoog zou worden!!! Oeps, das best groot!
Het centrale gedeelte van het Paleis wordt namelijk opnieuw geschilderd en er vinden renovatiewerkzaamheden plaats. Daarvoor komt dus dit centrale gedeelte compleet in de steigers te staan. Dat vond het Paleis ‘t Loo niet okay en bedachten het idee om er een levensgrote foto (1 op 1) van het Paleis voor te hangen. Goed bedacht!

Realisatie:
Er was nogal haast bij deze klus dus heel veel tijd om van alles te regelen had ik niet. Sterker nog…de volgende ochtend (nadat ik de opdracht had gekregen) moest de foto al gemaakt worden! Dus op zaterdagochtend, nog voor openingstijd had ik afgesproken met mijn contactpersoon. Alles was perfect geregeld, toegang tot het paleis, hoge trap, koffie en moeder natuur leverde mij ook nog eens prachtig licht (perfecte softbox). Met een een 36 Megapixel camera en een technische lens heb ik de foto gemaakt. Deze tilt-shift lens gebruikte ik om het vervormen van convergerende lijnen tegen te gaan en om de foto in meerdere gedeelte te maken zodat ik voldoende pixels kon genereren. Deze losse foto’s heb ik later aan elkaar gestiched! Met het schildersbedrijf (
Wolters B.V.) en de drukker (drukwerkdeal.nl) hebben we de details besproken over hoe de foto op het doek zou komen, uit hoeveel delen deze zou bestaan en hoe deze aan elkaar te maken. Voor dit project werd er flink wat heen en weer gecommuniceerd tussen de bedrijven.

Begin september ben ik wezen kijken toen steigerbouwer (
SkyWorks) de complete voorgevel had voorzien van steigers. Een spectaculair gezicht kan ik je vertellen. Voor die tijd had ik een bouwtekening ontvangen maar dan krijg je toch niet dat gevoel als je live voor zo’n enorm spektakel staat!

Vandaag was het zover en werd ik opgebeld met de mededeling dat het doek hing! Nog voor openingstijd ben ik naar Paleis ’t Loo gereden en heb daar foto’s kunnen maken van ons harde werken. Een prima resultaat al zeg ik het zelf! Indrukwekkend!

Untitled-1
Paleis het Loo_small_0011817_LR_small
_0011818_LR-small_0011819_LR_small_0011820_LR_small
Het Resultaat! _D3S7710_LR_small_D3S7712_LR_small_D3S7713_LR_small
Iedereen heel hartelijk dank voor de prettige samenwerking!