Coopkracht

Portretten website Evenementenbureau

Via Jan Peerik van mijn vaste netwerk (Coopkracht) kreeg ik een leuke opdracht om 15 verschillende portretten te maken voor een website van een groot evenementen bureau dat gevestigd is in de Rijnhal te Arnhem. Hieronder een “behind the scenes” foto:
_DSC0319_LR

AntropoSana fotoshoot

Een tijdje geleden kreeg ik een leuke opdracht van Pieter Verhage (Coopkracht) om voor AntropoSana (landelijke patiëntenvereniging antroposofische gezondheidszorg) een aantal foto’s te maken. De foto’s zijn bedoeld voor de nieuwe website en brochures van AntropoSana. Daarbij moest de nadruk liggen op interactie tussen mensen waarbij er zorg (voor elkaar) uitstraalde. Omdat deze mensen in het nieuwe logo verwerkt worden, heb ik besloten om gebruikt te maken van een witte studio setting, zodat later bij het nabewerken, de mensen eenvoudig kunnen worden vrijgezet van de achtergrond. Hierbij kon ik gebruik maken van de studio van Pim Helmich (Oostfilm). Volgens keurig aangeleverde schetsen heb ik samen met Pieter allerlei modellen in verschillende settings gefotografeerd. Alle modellen zijn amateurs, leden van AntropoSana, omdat de patiëntenvereniging haar leden graag betrekt in de communicatie. Het levert een ongekunstelde uitstraling op van de spontane lach en de menselijke maat.

Om alles mooi uit te lichten heb ik gebruik gemaakt van 3 flitsers. Twee stuks om de achtergrond mooi wit te krijgen en een grote (met mega grote softbox/paraplu) om de mensen in een keer mooi uit te lichten. In januari volgt deel 2 van deze fotoshoot.

AntropoSana-1
AntropoSana-2
AntropoSana-3

Zutphense Advocaat Part II

Afgelopen week heb ik samen met mijn opdrachtgevers (Olga Kruidhof en Jan Peerik van Coopkracht) vervolg gegeven aan de fotoshoot vwb de Zutphense Advocaat Heleen Ritsma-Hartman. Deze keer zijn we naar buiten gegaan om haar onder de mensen te portretteren. Ondanks het fraaie lage licht/tegenlicht heb ik gebruik gemaakt van diverse speedlights om haar gezicht goed uit te lichten. De ‘waterkou’ maakte het allemaal best pittig.
_D3S8480_LR
_D3S8553_LR-2
_D3S8593_LR
Om Heleen’s website wat extra kleur te geven hebben we nog wat foto’s in de schermer gemaakt. Dit vereist een nauwkeurige timing want het moment waarbij die mooie donkerblauwe achtergrond verschijnt duurt maar heel even en ontstaat pas een half uur na zonsondergang. Direct na zonsondergang is het nog veels te licht. Door de sluitertijden bewust laag te houden werden de auto’s mooi onscherp en gaven zo mooi beweging aan de foto.
_D3S8651_LR_D3S8665_LR
Heleen, Olga en Jan enorm bedankt!

Zutphense Advocaat

Afgelopen donderdag kreeg ik vanuit mijn netwerk Coopkracht Zutphen een opdracht om advocaat Heleen Ritsma-Hartman te fotograferen. De foto’s zijn o.a. bedoeld voor Heleen’s nieuwe website (die door Coopkracht Zutphen wordt gemaakt) en voor haar sociale mediadoeleinden. In een prachtig pand aan de IJsselkade hebben we verschillende ‘kantoorfoto’s’ gemaakt. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van 3 flitsers en 1 reflector. Aan jullie om te kijken of je kunt zien waarvoor en waarom ik ze gebruikt heb.

Er komt nog een vervolgafspraak waarbij we Heleen buiten op verschillende locaties in Zutphen gaan fotograferen. Zo krijgt een bezoeker aan Heleen’s website een duidelijk & compleet beeld wie deze ervaren familierechten advocaat is.

portretten_small
_D3S7843_LR_small2
_D3S7941_LR