02 December 2012

Mooi Gelderland

Gisteren kreeg ik via de post het blad “Mooi Gelderland” van stichting “Gedersch Landschap & Geldersche Kasteelen” thuis gestuurd. Erg leuk met daarin maar liefst 2 publicaties van mij waarvan er een als poster is toegevoegd. De timing kan niet beter nu we deze sneeuwval hebben.
_D3S9849_LR
_D3S9850_LR

Stijlvol interieur

Nadat ik vanochtend eerst even flink naar m’n auto moest zoeken (is namelijk wit) en deze daarna had uitgegraven, heb ik mij flink kunnen uitleven op een stijlvol interieur bij mij in de buurt. Heerlijk zo’n thuiswedstrijd.

Door de lage zon en de reflectie van de sneeuw kreeg ik toch nog vrij heftige contrasten in het interieur. Uiteindelijk heb ik met behulp van 3 flitsers en een paraplu de boel kunnen rechttrekken.

_D3S9778_LR-2
_D3S9794_LR-2_D3S9815_LR
_D3S9805_LR-2
_D3S9826_LR-2

Portretfotoshoot in Den Haag

Een tijd geleden kreeg ik de opdracht van een hele goede vriendin van mij om een paar mooie portretten te schieten van haar en haar 3 jongens. Daarbij gaf ze aan dat het niet zo’n studio-setting moest worden. Dat paste natuurlijk helemaal in mijn straatje. Ik wist dat ze dol was op zwart & wit foto’s en op fraaie lijnen. Met die gegevens ben ik op zoek gegaan naar een geschikt locatie in de buurt. Na verschillende locaties en objecten onderzocht te hebben, ben ik uiteindelijk terecht gekomen in Den Haag. Helaas heb ik in onze omgeving niets geschikts kunnen vinden.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Met een auto vol goede zin zijn we richting den Haag gereden en daar hebben we ons helemaal uit kunnen leven. Ondanks de bittere kou, hebben we naast ontzettend veel plezier, prachtige resultaten kunnen neerzetten.

_D3S8758_LR-2_D3S8766_LR_D3S8874_LR_D3S8885_LR_D3S8902_LR_D3S8915_LR_D3S9022_LR_D3S9089_LR_D3S9101_LR_D3S9128_LR_D3S9147_LR_D3S9232_LR_D3S9346_LR_D3S9475_LR

AntropoSana fotoshoot

Een tijdje geleden kreeg ik een leuke opdracht van Pieter Verhage (Coopkracht) om voor AntropoSana (landelijke patiëntenvereniging antroposofische gezondheidszorg) een aantal foto’s te maken. De foto’s zijn bedoeld voor de nieuwe website en brochures van AntropoSana. Daarbij moest de nadruk liggen op interactie tussen mensen waarbij er zorg (voor elkaar) uitstraalde. Omdat deze mensen in het nieuwe logo verwerkt worden, heb ik besloten om gebruikt te maken van een witte studio setting, zodat later bij het nabewerken, de mensen eenvoudig kunnen worden vrijgezet van de achtergrond. Hierbij kon ik gebruik maken van de studio van Pim Helmich (Oostfilm). Volgens keurig aangeleverde schetsen heb ik samen met Pieter allerlei modellen in verschillende settings gefotografeerd. Alle modellen zijn amateurs, leden van AntropoSana, omdat de patiëntenvereniging haar leden graag betrekt in de communicatie. Het levert een ongekunstelde uitstraling op van de spontane lach en de menselijke maat.

Om alles mooi uit te lichten heb ik gebruik gemaakt van 3 flitsers. Twee stuks om de achtergrond mooi wit te krijgen en een grote (met mega grote softbox/paraplu) om de mensen in een keer mooi uit te lichten. In januari volgt deel 2 van deze fotoshoot.

AntropoSana-1
AntropoSana-2
AntropoSana-3