04 November 2012

3-daagse fotoshoot voor Politie

De afgelopen 3 dagen stonden voor mij in het teken van het fotograferen “Vakdagen Intake & Service” voor de politie. Intake & Service zijn de mensen die o.a. achter de balie werken en die je als eerste aan de lijn krijgt, als je met de politie belt. Deze kanjers krijgen vaak alle shit als eerste over hun heen geworpen en worden ook nog vaak ondergewaardeerd. Het lijkt erop dat men bovenin de politietop heeft ingezien dat zij ontzettend belangrijk zijn. Zij maken/leggen per slot van rekening het eerste contact met de burger. Afgelopen 3 dagen stonden zij dus eens in het teken van de belangstelling. Door middel van verschillende workshops kon men elkaar beter leren kennen, kennis delen en werden er diverse zaken besproken. Deze afwisselende en interactieve workshops waarbij o.a. een Afrikaanse groep les gaf op de Jimbei, gaven veel waardering en versterkte het saamhorigheidsgevoel. De perfecte catering zorgde ervoor dat men niets tekort kwam.

Voor deze vakdagen had een werkgroep vd politie de nettenfabriek in Apeldoorn omgetoverd tot een grote gezellige feestzaal. Voor mij als fotograaf een leuke uitdaging want het was er nogal (sfeervol) donker. Sommige hoeken waren daarentegen juist weer fel verlicht dmv gekleurde spotslights. De 3 verschillende workshop ruimtes waren ook weer totaal anders verlicht. Om toch mooie en sfeervolle foto’s te krijgen, heb ik de uitersten van mijn camera diverse keren voorbij zien komen.

Elke dag reed ik even vlug naar huis (nog net niet onder politie escorte) om de foto’s van de ochtend in no-time te selecteren en te bewerken. Bij aankomst van de middag-fotoshoot, werd dan de compilatie dmv een beamer op een groot scherm getoond, waarbij de mensen tijdens hun pauzes al konden genieten van de verse beelden. Een succesvolle formule! Ik heb 3 superrrr leuke dagen mogen beleven en geweldig leuke mensen ontmoet. Iedereen bedankt voor deze mooie ervaring.


_D3S5713_LR
FotoCreatives_248
FotoCreatives_267
_D3S6543_LR
FotoCreatives_292
Verbinden door muziek